Povratak na početnu stranicu

Katehetski ured Riječke nadbiskupije
(u nadbiskupskom ordinarijatu)
Ivana Pavla II. 1
51000 Rijeka

Tel: +385.51.581.222
Fax: +385.51.581.223

katehetski(a)ri-nadbiskupija.hr

www.ri-nadbiskupija.hr

 
Nalazite se u > NAJAVE
7.5.2019
Obavijest za šk. god. 2019./2020.
Primanje, obnova i produljenje kanonskog mandata (missio canonica)

Obavijest za sve vjeroučitelje/ice i one koji su u ak. godini 2018./2019. magistrirali teologiju na Područnom studiju Teologije u Rijeci:

svu potrebnu dokumentaciju za početak ili nastavak vjeroučiteljskog rada u školi na području Riječke nadbiskupije za šk. godinu 2019./2020. potrebno je  osobno dostaviti u Katehetski ured u razdoblju od 20. svibnja do 10. lipnja 2019. od 9 do 14 sati.  U razmatranje će biti uzeta samo potpuna dokumentacija koja je zaprimljena u navedenom roku i prema sljedećim uvjetima:

A.     za vjeroučitelje s privremenim kanonskim mandatom:
 

1.      radna/e karakteristika/e (od ravnatelja/ice škole/a)

2.      preporuka/e župnika župa na području mjesta i rada

3.      osobna molba s kraćim životopisom (molba je obvezna, a životopis ako postoje neke promjene s obzirom na već predani životopis)

4.     izvještaj (tabelarni) o sudjelovanju u katehetsko-pastoralnim događanjima na nadbiskupijskoj razini u šk. god. 2018./2019. koje je organizirao Katehetski ured  (npr. županijska stručna vijeća, duhovne vježbe, itd.)
****************************

Vjeroučitelji s trajnim kanonskim mandatom (do opoziva) dužni su do istog roka predati u Katehetski ured (poštom, faksom, e-mailom) izvještaj koji je naveden u točki A, br. 4.
****************************

B.     za vjeroučitelje bez radnog iskustva (koji do sada nisu primili kanonski mandat):

 

1.      adekvatna diploma (preslika)

2.      prosjek svih ocjena uključujući i diplomski rad

3.      preporuka župnika župe na području mjesta stanovanja

4.      osobna molba sa životopisom (za vjeroučitelje drugih nad/biskupija obvezna je i preporuka nad/biskupijskog Katehetskog ureda!)

5.      izvještaj o sudjelovanju u projektima/događanjima na nadbiskupijskoj razini tijekom vremena studiranja (ako su sudjelovali) 
*********************

 

 Tijekom mjeseca lipnja bit će sazvana sjednica nadbiskupijskog Povjerenstva za dodjelu kanonskih mandata za rad u školi i u predškolskim ustanovama. Katehetski ured moli sve da se pridržavaju navedenih rokova predaje dokumentacije.  
Svi su vjeroučitelji i odgojitelji/ice u vjeri, neovisno o vrsti kanonskog mandata, dužni prisustvovati Katehetskom danu kada će biti upriličeno svečano podjeljivanje kanonskih mandata za rad u školi i u predškolskim ustanovama!

 

Isprintaj članak
| više
 
Obavijest za šk. god. 2019./2020.
Primanje, obnova i produljenje kanonskog mandata (missio canonica)
OŠ Nikola Tesla, 18. lipnja 2019.
Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme – Obrazovna reforma Škola za život