Povratak na početnu stranicu

Katehetski ured Riječke nadbiskupije
(u nadbiskupskom ordinarijatu)
Ivana Pavla II. 1
51000 Rijeka

Tel: +385.51.581.222
Fax: +385.51.581.223

katehetski(a)ri-nadbiskupija.hr

www.ri-nadbiskupija.hr

 
Nalazite se u > Aktualnosti iz Katehetskog ureda > Arhiv aktualnosti
Na završetku školske/pedagoške i pastoralne godine 2010./2011.
1.7.2011

VJEROUČITELJICAMA, VJEROUČITELJIMA I ODGOJITELJICAMA U VJERI RIJEČKE NADBISKUPIJE OD SRCA ČESTITAMO NA SVIM POSTIGNUĆIMA I ŽELIMO UGODAN LJETNI ODMOR!
Vaš,
Katehetski ured

Pripreme "Sv. Modesta" za prosinac 2010.
30.11.2010
Duhovna obnova zajednice vjeroučitelja

Sve smo bliže Otkupiteljevom rođenju, te imamo velike razloge da zbog toga budemo radosni. Međutim svaki čas smo bliže Kristu kojeg primamo u svetoj pričesti, pa je i to razlog radosti. tzn. Da imamo potrebu pripremati se, i za Božić i za susret s Kristom u svetoj pričesti. Isus je htio ostati uz nas. To nas tješi jer smo svjesni naših slabosti. Nikad se ne možemo pripremiti za susret s Kristom dostatno, jer nikad nećemo toga biti dostojni. Ali Isus je unatoč svemu i unatoč nama takvima kakvi jesmo, htio ostati uz nas.
Želimo u adventu snažiti vjeru, nadu i ljubav. Moramo se trgnuti. Koliko god je u našoj moći moramo se zalagati da Isus dođe u naše srce.
28.11.2010
Prva nedjelja došašća u Zlobinu i Fužinama
Prva nedjelja došašća u župama Zlobin i Fužine proslavljena je u blagdanskom raspoloženju i zimskom ugođaju. Djeca su se posebno veselila zimskim radostima na snijegu.
„Sveti Modesto“
25.10.2010
Susret zajednice vjeroučitelja
Listopadski susret zajednice vjeroučitelja Riječke nadbiskupije „Sveti Modesto“ protekao je u molitveno-meditativnom ozračju u župi BDM Karmelske na Donjoj Drenovi. Tema susreta bila je vječnost, s obzirom, kako je naglasio duhovnik vjeroučitelja, „da nam se približava značajna svetkovina Svih Svetih i Dušni dan kada na poseban način imamo potrebu razmišljati o svetosti života i vječnosti.“ Duhovnik je podsjetio vjeroučitelje da „vječnost počinje ovdje na zemlji, jer svatko može truditi se, prema svojim mogućnostima, biti svet, a svetost ide pod ruku sa vječnošću.“
28.9.2010
Mjesečna duhovna obnova za vjeroučitelje
Mjesečna duhovna obnova za vjeroučitelje, odgojiteljice u vjeri, te sve zainteresirane naše prijatelje održana je u ponedjeljak, 27. rujna 2010. god. u župi BDM Karmelske na Donjoj Drenovi. Obnova je počela svetom misom, a duhovnik je izabrao misni obrazac za duhovni sastanak. Duhovnik je u kratkoj homiliji istaknuo važnost duhovnog obnavljanja, kako se duhovni život ne bi ugasio, te kako bismo mogli širiti plamen vjere našim vjeroučenicima. Na duhovnu obnovu se odazvalo 6 vjeroučiteljica, a svojim posjetom u zadnjem dijelu obnove nas je ugodno iznenadio dr. sc. vlč. Nikola Vranješ.
Hreljin
2.6.2010
Slavlje Prve pričesti u župnoj crkvi sv. Jurja mč.
Dana 29. svibnja 2010. sedamnaestoro je vjeroučenika trećeg razreda župe sv. Jurja mč. na Hreljinu primilo Prvu sv. pričest.