Povratak na početnu stranicu

Katehetski ured Riječke nadbiskupije
(u nadbiskupskom ordinarijatu)
Ivana Pavla II. 1
51000 Rijeka

Tel: +385.51.581.222
Fax: +385.51.581.223

katehetski(a)ri-nadbiskupija.hr

www.ri-nadbiskupija.hr

 
Nalazite se u > DUHOVNI IDENTITET VJEROUČITELJA
3.1.2011
Duhovni identitet vjeroučitelja
Siječanj 2011.

Dragi vjeroučitelji,

imamo mnogo razloga da se radujemo zbog darova koje nam je podarilo Dijete iz Betlehema i milosti koja se izlila na nas tijekom božićnog vremena. Svjesni smo da zapravo svakoga dana možemo uživati u blizini Boga koji je s nama. Stoga, imamo potrebu čuvati stražu na vratima duhovnoga identiteta, kako bismo mogli odgovoriti na zov koji ćemo ovih dana čuti: „Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi“. Potrebno je odazvati se i krenuti na put, kao što su to i učinili trojica mudraca, pastiri i mnogi drugi tijekom povijesti do danas.

Neka nam i mjesec siječanj pomogne da više razmišljamo o pozivu koji nam je Gospodin uputio „prolazeći pokraj Galilejskoga mora“, za našu dobrobit i dobrobit naših vjeroučenika. Nadam se da će nam za duhovni rast, bez kojega ne možemo ostvarivati vjeroučiteljsko zvanje, pomoći mjesečna duhovna obnova i nadolazeće duhovne vježbe.

Duhovnik


Neki mladić usne san: Nađe se u lijepom dućanu gdje iza puta stajaše anđeo. Mladić ga upita: „Što prodajete?“ Anđeo prijateljski odgovori: „Sve što želite“. Mladić počne nabrajati: „Molim, dakle, svršetak svih ratova na svijetu, bolje uvjete za ljude na rubu društva, dostojan život stanovnika sirotinjskih gradskih četvrti, posao za nezaposlene, više zajedništva i ljubavi u Crkvi, molim i više…“ Anđeo mu upadne u riječ: „Oprostite, krivo ste me razumjeli: mi ne prodajemo plodove, mi prodajemo sjemenje“.Blagdan krštenja Gospodinova - Zborna
Bože, tvoj se Jedinorođenac pojavio u našem ljudskom tijelu te smo spoznali da nam je izvana sličan. Daj, molimo te, da nas On iznutra, u duhu, obnovi.
  • Osjećam li potrebu nutarnje duhovne obnove koja neprestano traje?

2. ned. u god. - Zborna
Svemogući vječni Bože, ti upravljaš nebom i zemljom. Usliši dobrostivo molbe svoga naroda i udijeli mir ovim vremenima.
  • Želim li istinski moliti?

3. ned. u god. - Zborna
Svemogući vječni Bože, ravnaj dobrostivo našim životom i radom da u ime tvoga ljubljenoga Sina život naš obiluje dobrim djelima.
  • Jesam li svjestan da i najmanja trunka dobra u meni je dar Božji?

4. ned. u god. - Zborna
Gospodine, Bože naš, pomozi, da te svom dušom štujemo, a sve ljude u Kristovu Duhu ljubimo.
  • Kakvo je moje štovanje Boga?Isprintaj članak
| više