Povratak na početnu stranicu

Katehetski ured Riječke nadbiskupije
(u nadbiskupskom ordinarijatu)
Ivana Pavla II. 1
51000 Rijeka

Tel: +385.51.581.222
Fax: +385.51.581.223

katehetski(a)ri-nadbiskupija.hr

www.ri-nadbiskupija.hr

 
Nalazite se u > Aktualnosti iz Katehetskog ureda
5.3.2019
Nadbiskupijsko/županijsko natjecanje iz vjeronauka "Vjeronaučna olimpijada 2019"
Učenici OŠ Srdoči i Prve riječke hrvatske gimnazije predstavnici Riječke nadbiskupije na državnom natjecanju

U ponedjeljak 4. ožujka na Srdočima održano je nadbiskupijsko/županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz vjeronauka pod nazivom „Vjeronaučna olimpijada“. Tema ovogodišnje olimpijade bila je „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskomu narodu“. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 29 osnovnoškolskih i 15 srednjoškolskih ekipa zajedno sa svojim vjeroučiteljima mentorima.


Uvodni dio programa započeo je u 10 sati u župnoj crkvi Svetoga Križa. Voditeljice Ines Turković i Maja Barbarić vodile su svečani program na kojemu su bili nazočni i posebni gosti: riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije dr. sc. Ksenija Rukavina Kovačević, ravnatelj domaćinske osnovne škole Srdoči mr. sc. Ivan Vukić, župnik domaćinske župe vlč. Kristijan Zeba i župni kapelan vlč. Luka Lučić, savjetnica za programe odgoja i obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji gđa Tatjana Šubat, ravnateljica OŠ Trsat gđa Sonja Lefler i drugi gosti. Riječki nadbiskup, župnik domaćinske župe, ravnatelj OŠ Srdoči i predstojnica Katehetskog ureda obratili su se natjecateljima s nekoliko prigodnih i poticajnih riječi. Natjecanje u tri dijela (pismeni dio – Tombola – Milijunak) održano je u OŠ Srdoči, a između prvog i drugog dijela natjecatelji su imali prilike sudjelovati u kulturno-edukativnom programu koji se održao u župnoj crkvi. Tom prilikom natjecateljima se obratila vrhovna poglavarica družbe Presv. Srca Isusova s. Dobroslava Mlakić koja je predstavila život njihove utemeljiteljice Riječke Majke Marije Krucifikse Kozulić, nakon čega su učenici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci izveli kraći scenski igrokaz na temu hrvatskih svetaca i blaženika.

U nastavku donosimo rezultate natjecanja u sva tri dijela za svaku ekipu:
Čestitamo našim pobjednicima – OŠ Srdoči na čelu s mentorom vjeroučiteljem Borisom Barbarićem i Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji na čelu s mentoricom vjeroučiteljicom Marijanom Glavić, kao i svim ostalim ekipama i njihovim vjeroučiteljima mentorima. Državno natjecanje održat će se od 3.. do 5. travnja u Osijeku.


Katehetski ured zajedno sa svim članovima Nadbiskupijskog povjerenstva želi puno uspjeha našim ekipama na državnoj razini natjecanja!
Isprintaj članak
| više