Povratak na početnu stranicu

Katehetski ured Riječke nadbiskupije
(u nadbiskupskom ordinarijatu)
Ivana Pavla II. 1
51000 Rijeka

Tel: +385.51.581.222
Fax: +385.51.581.223

katehetski(a)ri-nadbiskupija.hr

www.ri-nadbiskupija.hr

 
Nalazite se u > Aktualnosti iz Katehetskog ureda > Arhiv aktualnosti
28.9.2010
Mjesečna duhovna obnova za vjeroučitelje
Mjesečna duhovna obnova za vjeroučitelje, odgojiteljice u vjeri, te sve zainteresirane naše prijatelje održana je u ponedjeljak, 27. rujna 2010. god. u župi BDM Karmelske na Donjoj Drenovi. Obnova je počela svetom misom, a duhovnik je izabrao misni obrazac za duhovni sastanak. Duhovnik je u kratkoj homiliji istaknuo važnost duhovnog obnavljanja, kako se duhovni život ne bi ugasio, te kako bismo mogli širiti plamen vjere našim vjeroučenicima. Na duhovnu obnovu se odazvalo 6 vjeroučiteljica, a svojim posjetom u zadnjem dijelu obnove nas je ugodno iznenadio dr. sc. vlč. Nikola Vranješ.

Tema duhovnog nagovora bila je usmjerena na potrebu duhovnog obnavljanja i rasta, te na potrebu zahvalnosti Bogu na mnogim svakodnevnim prilikama života. Duhovni nagovor se održao u crkvi, s obzirom da je, kako je naglasio duhovnik, "u crkvi u svetohraništu prisutan stvarno Isus." "Naš unutarnji život je kao plamen koji se ne smije ugasiti", rekao je duhovnik, te istaknuo "kako je važno u životnim poteškoćama moliti Gospodina da nam umnoži vjeru." "U našem poslanju ne smijemo se oslanjati samo na naše snage, nego moramo na osobiti način tražiti pomoć Božje milosti", naglasio je duhovnik. Da je važno zahvaljivati Gospodinu u svim prigodama, duhovnik je naveo primjer iz evanđelja koji govori o desetorici gubavaca. "Samo se jedan vratio i zahvalio Isusu na izliječenju, te je primio neprocjenjivi dar vjere.", podsjetio je duhovnik, te potaknuo vjeroučitelje da svake večeri zahvale Bogu na svemu što se događalo tijekom dana.

Zajednica Sveti Modesto nastavila je prijateljsko druženje u župnoj katehetskoj dvorani, a ovoga puta iznenađenje su pripremile dvije vjeroučiteljice iz Bakarskog dekanata. Riječ je o kolačima kinder pinguin i domaći biskvit. Slijedeća duhovna obnova održat će se 25. listopada na Donjoj Drenovi s početkom u 19,30.

Isprintaj članak
| više